Néha megesik, hogy egy recept, amit a képmegosztó oldalról vadásztam le, jól sikerül. Mondjuk annyira, hogy az összes baráti összejövetelen feltálalom. Ha már a konyhában vagyok, nagyon nehéz lebeszélni arról, hogy kicsit olaszosan készítsek el valamit. Ebben az esetben a darált húsos szósz esett áldozatul, mely bolognai mártásként tündököl tovább a szerelmes levelek közepén. A finom falatoknak egy Valentin napi vacsorán is helyük van, főleg, ha nem csak az evésre készül fel valaki...
Hozzávalók :
Szósz:
- 1/2 kg darált marhahús ( tisztán, nem disznóval keverve )
- 2 fej piaci paradicsom
- 1 kisebb konzerv vagy 1/2 doboz 100%-os paradicsompüré
- 1 közepes méretű répa
- 1 fej vörös hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- Olívaolaj
Fűszerek :
- Friss bazsalikom, só, bors
Tészta :
- Leveles tészta, 1 tojássárgája
Bevásárlás :
Miután lélekben elengedted a jó magyar szokást, ami arra késztet, hogy egy fél állatkertet keverj a darált húsba, fogd magad és keresd fel a fűszerest, ahol levágott formában is találsz friss bazsalikomot és Olaszországból importált paradicsompürét. Ha nem szeretnél külön bajlódni a piros termés hámozásával, akkor vehetsz belőle darabos változatot is. Ezután irány a zöldséges, ahol két közepes paradicsomot, egy répát, egy fej vöröshagymát és fokhagymát kell a kosaradba tenned. A végére már csak a leveles tészta marad, amit akármelyik útba eső ABC-ben is be tudsz majd szerezni.
Ne feledd, az alapanyagok nagyon fontosak. Ha teheted inkább a piacon, vagy kistermelőktől vásárolj. Egyrészt, kevesebb mérgező anyag kerül belőlük a szervezetedbe, másrészt az ízük is sokkal jobb és még támogatod is az országon belüli kereskedelmet.
Elkészítés :
Előkészítés: Vedd ki a leveles tésztát egy tányérra, hogy legyen ideje kiengedni. Vágd pici kockákra a hagymát, a répát és a paradicsomot.
Szósz: Tölts annyi olívaolajat az edénybe, hogy pont ellepje az alját és kezdd el melegíteni. Ha megvagy, dobd bele a hagymát és engedd, hogy áttetszővé süljön. Ezt követően borítsd bele a paradicsomot és a répát. Ha már látod, hogy a paradicsom levet eresztett, akkor engedd fel egy kis pürével. Nyomd bele a fokhagymát és tépkedd a szószba a bazsalikomot. Mikor megmelegedett, keverd el benne a marhahúst. Sózd, borsozd ízlés szerint, majd vedd lejjebb a tüzet és hagyd főni.
Tészta: Kezdj neki a leveles tésztának : vágj le egy darabot, amiből szíveket szaggatsz és a többit oszd fel egyenlő négyzetekre. Ha készen vagy, kezdd el előmelegíteni a sütőt 150 fokra és vajazd ki a tepsit, vagy tegyél be e sütőpapírt.
Levél: Ha meg van a szósz, fogj egy kanalat, mellyel mérj ugyanakkora adagokat a négyzetek közepére. Mintha egy levelet hajtogatnál, hajtsd be a négyzet 3 oldalát középre. A három csücsök találkozásához helyezd el a tésztából szaggatott szívecskét. Kend meg a levelek tetejét tojássárgájával és küldd melegebb éghajlatra a sütőbe, amíg azt nem látod, hogy pirulni kezd ( kb: 10-15 perc).
Este:
Tekintettel a szerelmesek ünnepére, nem árt ha ezt a vacsorát egy tálon szépen elrendezed és egy szál fehérneműben, vagy hálóingben tálalod. Minden üzlet külön készül valentin napi kollekcióval. A stílusosan szexi darabok a Triumph vállfáin lógnak, míg a merész fehérneműk a Women Secret boltjait díszítik. Persze, a vörös tűsarkút és rúzst se feledd.
Hálóinges fotó: Hegyi Júlia Lily, Hálóing: Triumph Rúzs: Guerlain Parfüm: Nina Ricci Nina
Olvass tovább:
Akt: Mitől művészi és mitől gagyi?
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.