paonnenoire

Szerelmes levél - egy jól sikerült recept a Pinterest-ről

2017/02/14. - írta: paonnenoire.

 

Néha megesik, hogy egy recept, amit a képmegosztó oldalról vadásztam le, jól sikerül. Mondjuk annyira, hogy az összes baráti összejövetelen feltálalom. Ha már a konyhában vagyok, nagyon nehéz lebeszélni arról, hogy kicsit olaszosan készítsek el valamit. Ebben az esetben a darált húsos szósz esett áldozatul, mely bolognai mártásként tündököl tovább a szerelmes levelek közepén. A finom falatoknak egy Valentin napi vacsorán is helyük van, főleg, ha nem csak az evésre készül fel valaki... 

img_4963.JPG

Hozzávalók

Szósz:

  • 1/2 kg darált marhahús ( tisztán, nem disznóval keverve ) 
  • 2 fej piaci paradicsom 
  • 1 kisebb konzerv vagy 1/2  doboz 100%-os paradicsompüré 
  • 1 közepes méretű répa 
  • 1 fej vörös hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma 
  • Olívaolaj

Fűszerek :

  • Friss bazsalikom, só, bors 

Tészta

  • Leveles tészta, 1 tojássárgája

Bevásárlás :

Miután lélekben elengedted a jó magyar szokást, ami arra késztet, hogy egy fél állatkertet keverj a darált húsba, fogd magad és keresd fel a fűszerest, ahol levágott formában is találsz friss bazsalikomot és Olaszországból importált paradicsompürét. Ha nem szeretnél külön bajlódni a piros termés hámozásával, akkor vehetsz belőle darabos változatot is. Ezután irány a zöldséges, ahol két közepes paradicsomot, egy répát, egy fej vöröshagymát és fokhagymát kell a kosaradba tenned. A végére már csak a leveles tészta marad, amit akármelyik útba eső ABC-ben is be tudsz majd szerezni. 

Ne feledd, az alapanyagok nagyon fontosak. Ha teheted inkább a piacon, vagy kistermelőktől vásárolj. Egyrészt, kevesebb mérgező anyag kerül belőlük a szervezetedbe, másrészt az ízük is sokkal jobb és még támogatod is az országon belüli kereskedelmet. 

img_4960.JPG

Elkészítés :

Előkészítés: Vedd ki a leveles tésztát egy tányérra, hogy legyen ideje kiengedni. Vágd pici kockákra a hagymát, a répát és a paradicsomot. 

Szósz: Tölts annyi olívaolajat az edénybe, hogy pont ellepje az alját és kezdd el melegíteni. Ha megvagy, dobd bele a hagymát és engedd, hogy áttetszővé süljön. Ezt követően borítsd bele a paradicsomot és a répát. Ha már látod, hogy a paradicsom levet eresztett, akkor engedd fel egy kis pürével. Nyomd bele a fokhagymát és tépkedd a szószba a bazsalikomot. Mikor megmelegedett, keverd el benne a marhahúst. Sózd, borsozd ízlés szerint, majd vedd lejjebb a tüzet és hagyd főni.

Tészta: Kezdj neki a leveles tésztának : vágj le egy darabot, amiből szíveket szaggatsz és a többit oszd fel egyenlő négyzetekre. Ha készen vagy, kezdd el előmelegíteni a sütőt 150 fokra és vajazd ki a tepsit, vagy tegyél be e sütőpapírt. 

Levél: Ha meg van a szósz, fogj egy kanalat, mellyel mérj ugyanakkora adagokat a négyzetek közepére. Mintha egy levelet hajtogatnál, hajtsd be a négyzet 3 oldalát középre. A három csücsök találkozásához helyezd el a tésztából szaggatott szívecskét. Kend meg a levelek tetejét tojássárgájával és küldd melegebb éghajlatra a sütőbe, amíg azt nem látod, hogy pirulni kezd ( kb: 10-15 perc). 

Este: 

img_4955.JPG

Tekintettel a szerelmesek ünnepére, nem árt ha ezt a vacsorát egy tálon szépen elrendezed és egy szál fehérneműben, vagy hálóingben tálalod. Minden üzlet külön készül valentin napi kollekcióval. A stílusosan szexi darabok a Triumph vállfáin lógnak, míg a merész fehérneműk a Women Secret boltjait díszítik. Persze, a vörös tűsarkút és rúzst se feledd. 

Hálóinges fotó: Hegyi Júlia Lily, Hálóing: Triumph Rúzs: Guerlain Parfüm: Nina Ricci Nina

Olvass tovább:

Akt: Mitől művészi és mitől gagyi?

Rodin forró csókja

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://paonnenoire.blog.hu/api/trackback/id/tr4012257740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása