paonnenoire

5 érdekes mese, amit felolvashatsz egy beteg gyereknek

2016/11/23. - írta: paonnenoire.

Pár hónappal ezelőtt elindult egy igen jó kis kezdeményezés, amiben önkéntes meseolvasókat keresnek kórházban fekvő gyerekek mellé. A Gyógyvarázs nevet viselő programhoz nem csak Karácsony előtt, hanem bármikor lehet csatlakozni, így egész évre el lehet látni a kis betegeket érdekes történetekkel. Ha a kedved megvan ahhoz, hogy a gyerek mellett a saját lelkedet is megtöltsd némi plusz szeretettel, akkor ugorj neki a régi könyveidnek, vagy válogass az alábbi listából. 
image_1.jpeg

F.H. BURNETT: A TITKOS KERT 

Burnett regénye, az egyik kedvenc mesés történetem, amit onnan ismerek, hogy nekem is felolvasták egy régi, szakadt lapokkal tűzdelt könyvecskéből. A részletes leírásból a gyerek szemei előtt megjelenik az angol lápvidék elől elrejtett világ, ami orvosság minden veszteségre. A Titkos kert, a csodás részletességgel leírt helyrajzon kívül egy rettentően izgalmas mese, amivel akár napokig is le tudod kötni a kicsik gondolatait. 

mese3.jpeg

F.H. BURNETT : A PADLÁSSZOBA KIS HERCEGNŐJE 

Burnett másik legkedvesebb története, amit minden kislánynak ismernie kellene a világon. A szegénységben is hercegnőként viselkedő, jószívű Sara története arra tanít, hogy egy kis kedvességgel és optimizmussal a legrosszabb helyzetből is lehet találni egy csodálatos kiutat. A szomorúan kezdődő regény vége igazi happy end, ami sok mai felnőttnek adott hitet gyerekkorában. 

mese4.jpg

ERICH KÄSTNER : AZ ÁLLATOK KONFERENCIÁJA

Ha jókedvre akarsz deríteni egy kis beteget és még van benned némi tanító célzat is, akkor vedd elő Erich Kästner regényét, amiben a három főhős összehívja az Állatok Konferenciáját, hogy valahogy lebeszélje az Emberek Konferenciáján egybegyűlt tömeget a háborúkról. A jeles eseményre Afrikában kerül sor, ahova sokkal nehezebb és viccesebb eljutnia minden résztvevőnek, mint elsőre gondolnánk.

konferenz.jpg
VERNE GYULA : UTAZÁS A HOLDBA - UTAZÁS A HOLD KÖRÜL

Verne Gyula regényei főként a kisfiúk kedvencei : a világra nyitott, kalandor lelkeket korabeli tudományos alapokra építkezve kalauzolják el a Föld középpontja vagy éppen a legközelebbi égitest felé. Ha fel szeretnéd ébreszteni valakiben a kis tudóst, akinek a napjait ezután a kísérletezés és a felfedezés iránti vágy fogja megtölteni a betegségen való gondolkodás helyett, akkor repítsd el képzeletben a Holdra és hagyd, hadd gondolja tovább. 

mese6.jpg

DISNEY : ALADDIN

Nem lehet kihagyni a Disney stúdió által átdolgozott klasszikus meséket sem, főleg, ha olyan pici gyerekekről beszélünk, akiknek szükségük van arra, hogy ne csak a szöveget, a képet is láthassák. Ehhez, azonban be kell szerezned egy régebbi kiadású Disney könyvet, amiben amellett, hogy hosszan le van írva a Jasmine hercegnő és a Ginnel paktáló, szegény fiú története, rengeteg szép illusztráció van. Ha neked nincs otthon, akkor vedd célba az antikváriumokat, ahol biztosan találsz majd egy darabot. 

mese7.jpg

 TUDJ MEG MINDEN RÉSZLETET A PROGRAMRÓL : ITT 

Olvass itt is:

Előbb létezett a klip, mint gondolnád

Rodin forró csókja

Ezekre a koncertekre menj el Karácsony előtt

Melyik együttesek merészkednek a legközelebb 2017-ben? 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://paonnenoire.blog.hu/api/trackback/id/tr3411993342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása