paonnenoire

Korai előrejelzés: Melyik együttesek merészkednek a legközelebb 2017-ben?

2016/11/03. - írta: paonnenoire.

Már a Bands In Town jelen állása szerint is izgalmas évnek nézünk elébe, ami a turnén lévő világsztárokat illeti és szinte fogalmunk sincs, kik lesznek még a hazai és a környező fesztiválok line upperei. Két hete, a Depeche Mode egy online sajtótájékoztatón jelentette be a hivatalos koncert helyszíneket, melyek közt kis hazánk fővárosa is helyet kapott. Ezzel meg is alapozta a kérdés felvetését, hogy kik lesznek azok, akik ellátogatnak hozzánk, vagy legalább csak annyira lesznek messze, mint egy pár órás autó út? 

image.jpeg

BASTILLE: 02.08. BÉCS

A Bastille nagyon hamar, két év alatt hódította meg a világot debütáló lemezével, melyen többek közt két nagyon híres dal is helyet kapott : a Pompeii, valamint a Rythm Is a Dancer és a Rythm of the Night tökéletes mixe, az Of The Night, ami visszaköszön minden valamire való házibuliban és éjszakai klubban. Az együttes csak idén, három évvel később rukkolt elő új albummal, mellyel már útra is keltek és hozzánk legközelebb Bécsben, a Gasometer színpadán lépnek majd fel. 

20174.png

ASKING ALEXANDRIA: 03.13. BUDAPEST 

Az Asking Alexandria története pont úgy kezdődött, ahogy más együtteseké befejeződik : az alapító, Ben Bruce először Dubaiban fogott neki ezen a néven a közös zenélésnek és alig, hogy megjelent az első szám, fel is oszlottak. Bruce, egy évvel később, a Ködös Albionban kezdett neki a banda összeállításának és az első, Stand Up And Scream című albumnak sikerült is áttörést hoznia. A csapat jelenleg a The Black nevet viselő albumával járja a reptereket és koncerttermeket, köztük a Dürer Kertét, ahol egy vélhetően hosszú hétvégén adják majd a talpalávalót. 

20173.jpg

DEPECHE MODE : 05.22. BUDAPEST 

Még nem is hallottuk, milyen lesz majd a január elején megjelenő Spirit című album, máris fogynak a jegyek a szintipop királyainak koncertjeire szerte Európában. Dave Gahan-ék, az új dalokon James Ford producerrel dolgoznak együtt, akinek többek közt egy Artic Monkeys és egy Florence And The Machine albumot is köszönhetünk. A Depeche Mode-t, a késő tavaszi estén a Groupama Arénában várhatjuk majd. 

20176.jpg

COLDPLAY, 06.11. BÉCS 

Nem igazán értem, hogy hozzánk miért nem látogatnak el Chris Martinék például, az éppen aktuális Head Full Of Dreams turnéjuk keretein belül, ha nagyjából mindent végig járnak körülöttünk, de emiatt még nem hagyom ki a bécsi koncertjüket, amit az Ernst Happel Stadium-ban tartanak majd meg. "Engesztelésül", azért biztosan számíthatunk majd arra, hogy felcsendül a Hymn For The Weekend, vagy az Adventure Of A Lifetime című slágerük. 

20172.jpg

SYSTEM OF A DOWN : 06.16. NOVA ROCK NICKELSDORF 

Két fiatal egy napon arról ábrándozott, hogy az örmény iskola padjaiból kikerülve világ nagy dolgairól énekelhet majd a színpadon, hasonlóan, mint a példakép, a Slayer. Eltelt egy pár év és a két fiatal már a trash metal kiemelkedő formációja előtt léphetett fel, ahonnan egyenes út vezetett a világ nagy deszkáira. A System Of A Down, aki a tini korunk egyik kedvenc együttese volt, legközelebb a Nova Rock fesztivál keretein belül lép majd fel a szomszédos Ausztriában.

20177.jpg

LINKIN PARK : 06.27. VOLT FESZTIVÁL , SOPRON

És elérkeztünk a tini korom másik kedvencéhez, a Linkin Parkhoz. Aki annak idején nem ismerte, az ufónak számított - mondjuk, ma is annak számít, ha még nem pótolta be. Az In The End és a Numb, a 2000-es évek egyik legikonikusabb dalai volak, melyeknek bérelt helyük volt a másolt CD-ken és az MP3 lejátszókon- az együttes mégsem adtott eddig koncertet nálunk. Ez utóbbi, "sajnos" arra enged következtetni, hogy június végén, Sopron fele nagy tömeg várható és ha benne akarsz lenni, írd fel november 17-ét, amikor megnyitják a jegyvásárlást. 

20178.jpg

 Zene és művészet témában olvass tovább:

Zene az utcán

Előbb létezett a klip, mint gondolnád 

Akt: mitől művészi és mitől gagyi? 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://paonnenoire.blog.hu/api/trackback/id/tr4911834119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása