paonnenoire

Randevúra készül a művészet és a gasztronómia

2016/10/06. - írta: paonnenoire.

Budapesten beszélt meg találkozót a zene, a színház, az irodalom és a gasztronómia, ráadásul mindenki szeme láttára fogják felfedni előttünk azokat a dolgokat, amiket igazán szeretnek egymásban. A cseppet sem titkolt randevúnak egy 102 éves hotel 102 éves étterme szolgáltat majd hátteret, hogy az egyre hűsebb levegő elől a kényelmes fotelekbe csábítsa a város népét.

img_0569.JPG

Ősszel újra megtelik a pesti aszfalt és a lámpák fénye alatt sürögnek-forognak a kulturális programokra szomjazó emberek, akiknek az a vágyuk, hogy hosszú órákon keresztül bámulhassák az előttük megelevenedő művészetet. Forró italokat és finom frissítőket isznak, emellett nem állnak ellent az ízletes falatoknak, sajtoknak és izgalmas fogásoknak. Ők a nevezetes, CoolTúra vacsora ötödik vendégei, akik abban a percben nem a közönség szerepében tetszelegnek, hanem az esemény részvevőiként kerülnek testközelbe egy rendezővel, egy énekessel és egy igazi költővel.

A Café Astoria mai termei a XX. század eleji pezsgő irodalmi és színházi élet egyik központi találkozóhelyei voltak, ahol talán még a Nyugatos költők is kávéztak a szerelmükkel. A belvárosi patinás épületet két évvel ezelőtt építették át, hogy miközben lépést igyekeznek tartani a gasztronómiai forradalommal, megőrizzék a hely korabeli arculatát, ami tökéletes háttér egy zenés kóstolóhoz, vagy egy lelket megtöltő beszélgetéshez. img_0571.JPG

A CoolTúra "randisorozat" célja, hogy mindenki számára elérhetővé tegye a művészettel való személyes találkozást, bevonja és elragadtassa a nézőt anélkül, hogy azt érezné, ő hívta meg az egész társaságot. Az őszi légyottokon Marton László és Szegvári Katalin meséli el, hogyan készült a Víg Színház, Pál utcai fiúk című előadása, majd később Malek Andrea és Kónyai Tibor zenéi fogják meghódítani a szíveket. Az estek egyik vendége lesz Lackfi János, aki Oláh Kálmánnal készül közös, verses-zenés produkcióra, mielőtt elmerülnénk az adventi mesék világában dr. Boldizsár Ildikóval. 

Légyottok:

Október 7.: Marton László és Szegvári Katalin a Pál utcai fiúkról

Október 28.: Malek Andrea és Kónya Tibor estje

November 26.: Lackfi János éa Oláh Kálmán zenés-verses estje

December 10.: Dr. Boldizsár Ildikó a mesék csodáiról

Kóstoló jegy, üdítőkkel : 3000 Ft

Információk : ITT 

Olvass tovább művészet témakörben: 

Az utcán - vers 

Előbb létezett a klip, mint gondolnál

Rodin forró csókja 

Koncepció : A valóság 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://paonnenoire.blog.hu/api/trackback/id/tr6911775357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása