paonnenoire

A kopogtató ügynökök újabb támadása: Facebook-on jön a gagyi smink

2016/11/30. - írta: paonnenoire.

Új és meglehetősen kellemetlen jelenség ütötte fel a fejét a közösségi oldalakon : megjelentek az igénytelen vállalkozók által hitegetett ügynökök, akik rossz hírű kozmetikai termékeket akarnak eladni minden ismeretlennek. Ha te sem szeretnéd a Karácsonyt a bőrgyógyászaton tölteni, akkor olvass tovább és ígérd meg, hogy soha, de soha nem veszel ilyet, akkor se ha spórolni akarsz. 

50s_makeup.jpg

Nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy a bőröd egészségének fontossága köszönő viszonyban sincs a divattal és a termék értékével. Főleg, hogy minden árkategóriában lehet már kapni természetes és tartós kozmetikumokat. Sokan elcsábulnak azonban a kéz alatt megszerezhető luxus márkáktól és a jól betanult szövegektől, amikkel például a Nu Skin-t és társait próbálják eladni. A bőröd az elsődleges védekező rendszered, ami a szervezetedet próbálja megvédeni a külső hatásoktól, így nem mindegy, hogy erősíted vagy gyengíted ezt a képességét. Még a megbízhatónak tűnő nagy márkák se tudnak mindig garanciát adni arra, hogy nem a kórházban fogsz kikötni a használatuk után, képzeld el, mi a helyzet egy papírok nélkül dolgozó ügynökkel. 

makeup7.jpg

A sok millió seftelő országa vagyunk : szinte mindenki tud mondani 10-20 ismerőst, akitől olcsóbban tud megszerezni olyan termékeket, melyeket nem tudna vagy nem akar kifizetni és erre a jelenségre alapoznak a Facebook csoportok is, ahol szabad a vásár, amíg NAV Néni, vagy NAV Bácsi nem néz be hozzád. De NAV Néni is meghülyült, ha magára keni a Távol-Keleten hamisított arckrémet, vagy alapozót. Jobb esetben csak lekopik, mire a számlaéhségét csillapítva elmegy tetováltatni egyet. Rosszabb esetben, azonnal indulhat a közeli klinikára, ahol rengeteg dologtól fog szenvedni : allergiás reakciók, égési sérülések, maradandó hegek és kihullott szempillák. Ezeket, egyrészt a megbízhatatlan eredetű összetevők okozzák, másrészt a munkások, akiknek fogalmuk sincs, mit, mivel kevernek össze.

Képgaléria - erős idegzetűeknek 

A kórházi számlát nézegetve, egyáltalán nem éri meg az a két, egymásba kapcsolódó C betű a hajcihőt. De nem csak a hamisítványok okozhatnak kellemetlen meglepetéseket, hanem az igénytelen vállalkozók is, akik arra törekszenek, hogy minél olcsóbb alapanyagokat használjanak és minél olcsóbb munkaerőt alkalmazzanak. Ilyenkor kerülnek képbe azok a fiatalok, akik kiszolgáltatott helyzetben vannak, ezért szükségük van némi plusz bevételre. A "munkáltató" meggyőzi őket - vagy meg se győzi - arról, hogy egy hallatlanul jó minőségű terméket kell majd eladniuk, amit boldog-boldogtalan akarni fog majd.  

A botcsinálta ügynökök neki látnak a munkának : csoportokat hoznak létre a közösségi oldalakon és ismeretlenül elkezdenek írogatni fiatal lányoknak, vagy éppen idősebb nőknek. Az első kettő agent-nek még talán, illedelmesen válaszolsz is, hogy köszönöm, de érzékeny a bőröm az ilyesmire. Többen el is fogadják és lépnek egyet az ABC-ben, de olyan is akad, aki elkezd zaklatni azzal, hogy milyen csodaszer segíthet neked abban, hogy gyorshívóra tedd a dermatológust. Nagyon nehezen rázod le és komolyan nem tudod eldönteni, hogy egy őrülttel van-e dolgod, vagy egy szerencsétlen helyzetben lévő emberrel, akit a "megbízója" addig hajt, amíg meg nem lesz a karácsonyi ajándék a gyereknek a kamuból. 

makeup9.jpg

A rendszert, persze megint a vásárló és a bizonytalan körülmények közt, mélyen ár alatt dolgozó munkavállaló tartja fenn. Amíg lesz elég nő, aki saját magára keni a hamisított krémeket, csak azért, hogy a neszeszerből egy menő logó villanjon ki és lesz elég olyan ember, aki hajlandó dolgozni egy minimális jutalékért, addig lesz olyan "vállalkozó", aki ebből gazdagszik majd meg. De, ha végre elkezdünk élni a lehetőségeinkkel és utána nézünk annak, mit is viszünk be kívülről a szervezetünkbe és elkezdünk ehhez mérten keresgélni, akkor végre számukra is megcsillanhat a tükör, amiben a kicsinyes és olcsó önmaguk próbál fintorogni. 

 

A divatvilág másik oldala:

A legjobb karácsonyi ruhadarabok-1.rész  

Tervezői ruhák - nem csak a Fashion Weekre

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://paonnenoire.blog.hu/api/trackback/id/tr3412010746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása