paonnenoire

"Fel kell támasszuk önmagunkban a női összefogás ösztönét" - interjú Maróy Krisztinával, a Glamour Women of the Year-ről

2017/03/14. - írta: paonnenoire.

Az 2017-es Glamour Women of the Year jelszava a #GirlPower, ami nem is lehetne aktuálisabb, mint most, miután nők ezrei vonultak fel Washingtonban különböző jogokat követelve. A díj számos országban szimbolizálja a nőktől adott elismerést a kiemelten teljesítő nők felé, amiről Maróy Krisztina, a magazin főszerkesztője mesélt nekem egy mini interjúban. 

img_3067.JPG

Pozsgai Brigitte: A női magazinok egyik fontos hivatása, hogy önbizalmat, erőt adjanak a szebbik nem képviselőinek szerte a világon, melynek kifejezése egy ilyen díj is.  Találkoztatok olyan levéllel, vagy visszajelzéssel, ahol valakit konkrétan a díj elnyerése inspirált az álmai megvalósításában?

Maróy Krisztina: A GLAMOUR magazin tartalmával kapcsolatban kapunk ilyen e-maileket, üzeneteket. A GLAMOUR Women of the Year-en az olvasóink nevezik meg a jelölteket, így biztosan inspirálja őket, a közösségi oldalakon látható hozzászólásokból is az derül ki, hogy drukkolnak a jelöltjeiknek, támogatják őket. Fontos üzenetünk az, hogy ha elismersz egy nőt, azzal tulajdonképpen magadat is elismered. Fel kell támasszuk önmagunkban a női összefogás ösztönét, mert ez ugyanolyan elemi ösztön, mint ami segít nekünk a gyerekekről gondoskodni. A nők többnyire építeni akarnak, megóvni és nem rombolni. Erre kell alapozzunk.

P.B.: A Women's March kapcsán rengeteg női téma került előtérbe a girlpower-rel kapcsolatban. Ti hogyan értelmezitek a #GirlPower-t, ami az idei díj jelszava? Mit szeretnétek közvetíteni vele? 

M.K.: Eddig is a nők mellett álltunk, mindig őszinték voltunk velük, sosem állítottuk eléjük elérhetetlen, ostoba célokat, nem hagytuk őket egyedül a külsőségek sivár világában sem, hanem mindig is azt mondtuk, ami az igazság: a külsőd és a belsőd harmóniájának az elérése a cél. Ahhoz, hogy megtudd, mi van benned, ki is vagy, mi is tesz boldoggá, rengeteg munkát kell elvégezni, és még egy rossz hír: még ezek a felismerések is elavulnak, felülíródnak. Ez van. Az élet egy folyamatos munka magunkon. Aki valaha kezébe vett GLAMOUR magazint, tudja, hogy mindig, mindenben a nők mellett állunk, legyen az a divat, szépségápolás, a munka világa, a technológia, az anyaság, a testképük, a rossz hangulataik, a menstruációjuk, vagy bármi, az életükben fontos kérdés, próbálunk barátnőként mellettük állni. A világban igen sok nyugtalanító tendencia van, a GLAMOUR a megnyugtató, pozitív visszaigazolást adó a nagy zűrzavarban, amire mindig számíthatsz, ahol mindig ugyanazt a joviális, humoros, de néha komoly, nyitott hozzáállást kapod. Szeretnénk, ha a nők összefognának, és kijelentenék: ugyanolyan jogok illetik őket, mint a férfiakat. A gálán egy flashmobot is szervezünk, aminek a híre reményeink szerint sok-sok nőhöz eljut, az élő közvetítés segítségével virtuálisan ők is ott lehetnek velünk, amikor üvegplafont törünk.

8334d102-4568-4b82-89f3-45b71dadd6c0.jpg

P.B.: Mi alapján dőlt el a kezdetekkor, hogy kik lesznek a jelöltek és milyen eszköz van a segítségetekre most?

M.K.: A legtöbb említést elérő jelöltek kerülnek be az adott kategóriában az öt jelölt közé, akikre végül szavazni lehet. Minden kategória interaktív, már a megnevezéstől kezdve. Ma, amikor ilyen sok közösségi média felületen fel lehet hívni a figyelmet a szavazásra, sokkal egyszerűbb dolgunk van. Reméljük, hogy sok-sok tehetséges magyar nőt tudunk még népszerűsíteni, felhívni a figyelmet a tevékenységükre, eredményeikre, és ezzel komoly társadalmi szerepet tudunk betölteni.

P.B.: A díjátadó kiemelt esemény külföldön is.Milyen elemeket vesztek át a külföldi díjátadóról és melyek azok az elemek, amiket Ti találtok ki, amik meghatározó elemei vagy irányvonalai a magyar Glamour Women of the Year-nek?

M.K.: Idén, egymástól függetlenül, de aztán már koordináltan ugyanazt szeretnénk közvetíteni a világban. 16 országban, a legtöbb országban piacvezetőként erőteljesen meghatározhatjuk a párbeszéd jellegét. Élni fogunk a lehetőséggel, és a történelmi felelősséggel, hogy a nőket egyre élhetőbb, méltóbb élethez segítsük.

Ismerd el te is más nők érdemeit és szavazz : ITT  és nézd a gálát március 23-án este, élőben. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://paonnenoire.blog.hu/api/trackback/id/tr6112336679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása