paonnenoire

A HÚSEVŐ FOTÓS ÉS A DIÉTÁZÓ BLOGGER TESZTEL – DEÁK ST KITCHEN

2017/02/23. - írta: paonnenoire.

Azt hiszem, sikerült lerombolni a bennem lévő sztereotípiákat a szállodákban helyet foglaló éttermekkel kapcsolatban. Korábbi tapasztalataimból építkezve messzire elkerültem ezeket a helyeket, ha vacsoráról volt szó. Ez esetben kivételt tettem : felkaptam a kedvenc fotós barátnőmet, akinek homlokegyenest mások az étkezési szokásai, mint nekem, hogy megnézzük, a végén ugyanazon a véleményen vagyunk-e.

img_5441.JPG

Előételek

A bor és a sör kiválasztása után a felszolgálók komoly csábításba kezdtek egy mennyei kis házi brióssal, amihez fűszeres vajat adtak. Ha nem tudtuk volna, hogy három komplett fogás előtt állunk, akkor rendeltünk volna még egy kosárral. Biztos, az is elfogyott volna. De inkább megvártuk az első kört: a lazac ceviche-t és a sonka tálat. A halas előétel pont akkora adag volt, amit egy alakjára figyelő nő akármikor megengedhet magának, ha a városba hívják ebédelni és nem mellesleg nagyon jól kiegészült a hozzá felszolgált szilvával. A sonka tálat bárkinek ajánlanánk, aki napközben egy gyors ebédet szeretne, vagy akinek finom előételre fáj a foga – persze, csak ha szereti a kiemelt minőségű, magyar húsokat és a mennyei sajtokat. 

img_5435.JPG

Főétel

Itt egy picit engedtem a csábításnak – a finom falatokat azért nem vonom meg teljesen magamtól – és egy paprikás csirkemellett rendeltem. Nagyon jól tettem. A ropogósra sütött hús egy adag házi galuskára tálalva várta azt, hogy beleszeressek. Ami meg is megtörtént, mint ahogy az is, hogy egy szelet stake - ami finom női adagnak álcázza magát-  kifog Lili-n, aki képes lenne felfalni a világ marhakészletének a felét, ha arról lenne szó. De nem engedte el és még a szintén finom, női adagnak tűnő sajtos sült burgonya is eltűnt valahogy a kosár aljáról - annak ellenére, hogy titokban két fogás közt is megkóstoltunk egy másik brióst, ''csak, hogy biztosan tudjuk, elég finom-e". 

img_5425.JPG

Desszert

Nagyon pozitív meglepetés volt, hogy a híres édességek és a csoki desszertek mellett volt olyan alternatíva is, amit azok az emberek is ehetnek, akik glutén, vagy laktóz-érzékenyek, esetleg száműzniük kell a cukrot az étrendjükből. Míg Lili a Csokiföldre komolyan invitáló szufléját fogyasztotta egy tekintélyes adag fagyival, én egy minden mentes répatortát rendeltem. A legtöbb helyen a vegán édességek elkészítése leginkább egy kedves gesztus és egy borzasztó gasztronómiai élmény találkozása, egy zavart mosollyal kísérve. De itt szerencsére nem ez történt. Minden vegán igényt kielégített és szerintem meg is lehetne vele győzni az ellentábort, aki messzire fut már a szó hallatán is.

img_5433.JPG

Azt gondolom, egy nagyon jó kis éttermet sikerült összehozni Fashion Street-re és télen a karácsonyi vásárra néző kilátással. A design kifejezetten elegáns és modern, ennek ellenére nem kell megijedni : semmi olyat nem éreztünk az embereken, ami miatt feszengeni kellene. A pincérek kifejezetten kedvesek voltak. Nem egy "túlöltözős hely", de azért meg kell adni a tisztetelet, akár egy randira, vagy egy koktélos, csajos party-ra készül az ember lánya.

Apropó: egészen jó akusztikus estjeik is vannak (link)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://paonnenoire.blog.hu/api/trackback/id/tr5312285421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása